Societat 11/08/2012

Guia per seguir la pluja d'estels

La clàssica pluja d'estels d'agost, coneguda també com llàgrimes de Sant Llorenç o Perseids, tindrà aquest any el seu punt àlgid aquesta nit de dissabte i demà diumenge

Francina Bosch
1 min
El cel plorarà poc

BarcelonaLa clàssica pluja d'estels d'agost, coneguda també com llàgrimes de Sant Llorenç o Perseids, és visible des del 17 de juliol fins al 24 d'agost, però aquest any tindrà el seu punt àlgid aquesta nit de dissabte i demà diumenge. Us en fem cinc cèntims:

1. Està previst que arribi als 100 meteors per hora entre les 16.00 i les 16.30 hores de diumenge, però aquest horari diürn no impedirà que es pugui veure el fenomen. Hi haurà, de fet, dues oportunitats per observar-lo millor: les nits de dissabte i diumenge.

2. La millor hora per observar-lo serà tant avui com demà entre les 22.00 i les 2.00 (hora catalana).

3. Si l'any passat la lluna plena va destorbar la visió dels estels, aquest cop la lluna estarà en fase minvant, i la brillantor dels satèl·lit, per tant, no serà un problema.

4. La pluja d'estels és, de fet, una pluja de meteors, fragments que el cometa Swift-Tuttle deixa al seu pas. L'òrbita del cometa, que és pràcticament perpendicular a la de la Terra, es creua amb la del nostre planeta cada estiu.

5. Per gaudir de la pluja d'estels es recomana allunyar-se de la llum de les ciutats i observar el cel a ull nu, sense prismàtics ni telescopis.

stats