Societat 05/04/2013

El govern espanyol aprova un pla de foment del lloguer i rehabilitació d'habitatges

Tindrà una dotació de 2.300 milions i preveu crear 105.000 llocs de treball en quatre anys

Joan Faus
1 min

MadridEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres un pla d'ajudes per la rehabilitació d'habitatges i de foment del lloguer per valor de 2.311 milions d'euros, segons ha anunciat la ministra de Foment, Ana Pastor. El govern espanyol calcula que aquestes ajudes directes hauran creat en quatre anys 32.000 llocs de treball, que arribaran als 105.000 si es té en compte el conjunt de les inversions del pla.

Per exemple s'atorgaran ajudes que cobriran un 20% del valor d'una obra de millora de l'eficiència energètica de façanes i finestres, i que podran arribar al 100% en el cas de les calderes d'un domicili. En el cas de lloguer, hi haurà ajudes per persones amb baixos ingressos i es crearà un parc de lloguer d'habitatges protegits. A més, es donarà prioritat a les persones que hagin estat desnonades.

També s'ha aprovat un avantprojecte de llei que flexibilitza la legislació actual sobre rehabilitacions i reformes d'habitatges. Per exemple, es modifica la llei del sòl per "equilibrar" els drets dels propietaris.

"És una mesura clau d'impuls econòmic", ha assegurat, per la seva banda, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

stats