Societat 14/03/2012

“He enviat la meva filla a estudiar a Pamplona”: la resposta d'un pare a la immersió lingüística

Una de les famílies en contra del català a l'escola envia una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li recrimina la negativa a fer servir el castellà com a llengua vehicular

Ara
1 min
La carta d'una de les famílíes en contra de la immersió lingüística enviada a Artur Mas

El pare d'una de les famílies que van denunciar davant el Tribunal Suprem (TS) la immersió lingüística a Catalunya ha enviat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li recrimina la negativa a utilitzar el castellà com a llengua vehicular a les escoles, i l'informa que, com a conseqüència, ha enviat la seva filla a estudiar a Pamplona.

En la carta, a la qual ha tingut accés 'El Mundo' i que publica en la seva edició de Catalunya d'aquest dimecres, Eduardo López Dóriga, que és el president de l'Associació per a la Tolerància, denuncia la "tremenda pressió" a la qual la Generalitat i "les seves associacions afins" han sotmès el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per aconseguir que se'n "rentessin les mans" i acceptessin el recurs de la Generalitat. Però adverteix: "de moment".

L'emissor de la carta explica que, davant la falta de resposta de la Generalitat a les sentències del Tribunal Constitucional i Suprem, a principis d'aquest curs escolar va decidir enviar la seva filla de dotze anys a començar l'ESO a Pamplona, on no està sotmesa ni a la "immersió forçosa" ni a "l'adoctrinament nacionalista". I conclou la missiva amb una advertència dirigida a Mas: "Vostè sap que la immersió forçosa i l'exclusió del castellà de la vida pública tenen els dies comptats, i li asseguro que serà beneficiós i enriquidor per a Catalunya".

stats