Societat 04/02/2012

"Hem caigut en el més ranci dels patriarcats"

L.b.
2 min
El Col·lectiu de Dones en l'Església reclama que  les dones siguin tractades com a iguals.

BARCELONA.Casada i amb quatre fills, la Montserrat Biosca pertany des de fa 20 anys al Col·lectiu de Dones en l'Església, entitat que presideix. "Un dels nostres objectius és que la dona pugui optar al sacerdoci però no n'és el principal. Treballem per la paritat i per fer una Església horitzontal i no vertical", diu Biosca.

Reconeix que va quedar "astorada" en sentir les declaracions de l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, en el programa Els matins de TV3 , en què negava la possibilitat que les dones puguin oficiar missa perquè, segons ell, "cadascú té una funció". "Jo tampoc puc fer algunes funcions que fan les dones, no puc portar fills al món", va dir l'arquebisbe. "No és comparable. Una cosa són els trets físics i una altra és una feina", respon Biosca. L'entitat que ella presideix emmarca "en el més ranci dels patriarcats" les paraules de l'arquebisbe Pujol, que també va assegurar que la dona ha de tractar el marit "com el fill més petit" i que els homes han de cuidar de l'esposa perquè és el seu "tresor". El Col·lectiu de Dones en l'Església adverteix que comentaris com aquests inciten a la violència domèstica: "Hi ha persones que, perquè no els prenguin el seu tresor , maten".

Biosca critica que es continuï perpetuant el rol "de dona cuidadora i de minyones". "Només s'ha de veure el paper que van tenir les monges durant la consagració de la Sagrada Família", afegeix. Té, però, molt clar que "una cosa és la fe i una altra la jerarquia eclesiàstica i, per sort, no són tots els capellans", diu.

"Ens dol, i molt, que es preocupin de la sexualitat i altres afers de menys importància. Jesús va parlar de la sexualitat?", es pregunta el Col·lectiu de Dones en l'Església.

stats