SOCIETAT

Joan Herrera associa Eurovegas a la màfia, la prostitució i el blanqueig de diner

El secretari general d'ICV afirma que el projecte està "desconnectat del context social del país"

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha advertit avui que el projecte Eurovegas que el magnat nord-americà Sheldon Adelson planeja construir a Barcelona o Madrid "porta associat l'augment del blanqueig de capitals, la prostitució, les ludopaties i les màfies". El líder d'ICV, que des d'un primer moment s'ha mostrat contrari a aquest multimilionari projecte, ha assegurat que és "desmesurat" i que està "desconnectat del context social del país", a la vegada que "aprofundeix en un model de desenvolupament basat en l'especulació urbanística i financera".

"Que ningú pensi que quan Adelson arriba a un territori les coses segueixen sent com abans", ha advertit Herrera, que ha afirmat que la construcció a Barcelona d'aquest complex, concretament al delta del Llobregat, tindria conseqüències econòmiques, ambientals, territorials i paisatgístiques, ja que el projecte plantejat té una magnitud equivalent a 800 illes de l'Eixample. Herrera també ha criticat que el projecte de Las Vegas Sands Corporation persegueix modificacions normatives "a mida" que contravenen la legalitat d'un estat de dret, i ha recriminat, en aquest sentit, la "falta de transparència" amb què el govern català està duent les negociacions per atreure aquesta inversió.

El líder ecosocialista ha acusat el Govern de "carregar-se el consens territorial construït fa molt temps" fent campanya perquè Eurovegas s'instal·li a Catalunya i de no presentar cap estudi que demostri la quantitat i qualitat dels llocs de treball que aquesta inversió podria generar. Joan Herrera i el president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, participaran aquest diumenge a la tarda en la concentració convocada a la plaça de Sant Jaume per la Plataforma Aturem Eurovegas.