SOCIETAT
Societat 17/06/2012

Joan Herrera associa Eurovegas a la màfia, la prostitució i el blanqueig de diner

El secretari general d'ICV afirma que el projecte està "desconnectat del context social del país"

Efe
1 min
Sí: Joan Herrera, Mercè Coll. No: Jorge Fernández Díaz, Fathallah Sijilmassi

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha advertit avui que el projecte Eurovegas que el magnat nord-americà Sheldon Adelson planeja construir a Barcelona o Madrid "porta associat l'augment del blanqueig de capitals, la prostitució, les ludopaties i les màfies". El líder d'ICV, que des d'un primer moment s'ha mostrat contrari a aquest multimilionari projecte, ha assegurat que és "desmesurat" i que està "desconnectat del context social del país", a la vegada que "aprofundeix en un model de desenvolupament basat en l'especulació urbanística i financera".

"Que ningú pensi que quan Adelson arriba a un territori les coses segueixen sent com abans", ha advertit Herrera, que ha afirmat que la construcció a Barcelona d'aquest complex, concretament al delta del Llobregat, tindria conseqüències econòmiques, ambientals, territorials i paisatgístiques, ja que el projecte plantejat té una magnitud equivalent a 800 illes de l'Eixample. Herrera també ha criticat que el projecte de Las Vegas Sands Corporation persegueix modificacions normatives "a mida" que contravenen la legalitat d'un estat de dret, i ha recriminat, en aquest sentit, la "falta de transparència" amb què el govern català està duent les negociacions per atreure aquesta inversió.

El líder ecosocialista ha acusat el Govern de "carregar-se el consens territorial construït fa molt temps" fent campanya perquè Eurovegas s'instal·li a Catalunya i de no presentar cap estudi que demostri la quantitat i qualitat dels llocs de treball que aquesta inversió podria generar. Joan Herrera i el president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, participaran aquest diumenge a la tarda en la concentració convocada a la plaça de Sant Jaume per la Plataforma Aturem Eurovegas.

stats