Societat 01/09/2011

L'ideòleg dels 'indignats' declara la seva admiració per Zapatero i Rubalcaba

Stéphane Hessel presenta el seu segon llibre i fa una crida a donar suport "als partits més democràtics" i a votar en contra del PP

Efe
1 min
Hessel, durant la roda de premsa a Madrid / EFE

MadridL'escriptor francès Stéphane Hessel, autor del llibre Indigneu-vos!, que va ser la font d'inspiració del moviment del 15-M, ha dit avui a Madrid que és un "admirador" de Zapatero i assenyala Rubalcaba com "un altre gran espanyol". Hessel, que ha explicat que ell vota el Partit Socialista francès, ha presentat el seu segon llibre, Comprometeu-vos!.

L'autor ha avisat que "si els governs no escolten la demos [poble] alguna cosa falla" i ha indicat que per arreglar la situació és necessari "utilitzar els partits més democràtics, cal donar-los suport a les pròximes eleccions". La seva crida a votar l'ha argumentat recordant que "no s'hi val dir que t'abstens perquè tots són iguals; no és cert".

Al mateix temps fa una crida a no votar el PP perquè el considera un partit que està en contra dels valors que defensen els indignats. Ha recalcat que la candidatura de Rajoy seria una raó més per mobilitzar tothom per votar en contra de la seva formació.

Hessel ha insistit a substituir l'oligarquia que considera per la democràcia: "Fa falta que el poder escolti el poble. És fàcil de dir però no fàcil de fer". Diversos indignats de Madrid han acompanyat Hessel en la seva presentació.

stats