Societat 29/11/2011

El Hierro torna a la normalitat tot i els petits terratrèmols dels últims dies

Pevolca va anul·lar divendres les mesures de seguretat amb la intenció d'estabilitzar la situació. Des de diumenge s'han registrat vuit sismes més, tots ells menors i no s'han fet notar entre la població

Efe
1 min
Emissió de material magmàtic, aquest diumenge a El Hierro / EFE

Santa Cruz de TenerifeLa direcció del Pla de Protecció Civil per Risc Volcànic (Pevolca) va decidir divendres passat que anul·laria les mesures de seguretat que mantenien a l'illa canària d'El Hierro amb la finalitat d'anar recuperant la normalitat, per l'estabilitat de l'evolució d'aquest fenomen volcànic registrat a l'illa.

El director general de Seguretat i Emergències canari, Juan Manuel Santana, ha afirmat que amb aquesta decisió es busca normalitzar la situació de l'illa, i que els habitants pugui tornar a fer la seva vida quotidiana.

Tot i això, Santana ha demanat prudència, i ha advertit que cal estar atents a l'evolució dels terratrèmols.

De fet, des del diumenge passat s'han detectat fins a vuit moviments sísmics, el més gran de tres graus a l'escala de Richter, tot i que cap d'ells s'ha fet notar entre la població de l'illa.

En la matinada de diumenge es van detectar tres terratrèmols, els dos més grans de 2,3 graus a l'escala de Richter, al nord-oest del municipi de Frontera, entre els 15 i els 25 quilòmetres de profunditat, segons l'Institut Geogràfic Nacional.

D'altra banda, l'Institut Geogràfic Nacional ha informat d'un altre terratrèmol, que ha tingut lloc a les dues de la matinada d'aquest dimarts, hora a les Illes Canàries. El sisme, de tres graus a l'escala de Richter, també s'ha detectat al nord-oest de Frontera, a una profunditat de 15 quilòmetres.

Aquest terratrèmol ve precedit de dos moviments més, d'1,9 graus, registrats a dos quarts d'onze i a dos quarts de dotze, hora canària.

Minuts abans de les tres de la matinada s'ha detectat un altre terratrèmol, de 2,5 graus, també al nord-oest de Frontera i a 20 quilòmetres de profunditat.

stats