Històrica diada de Les Santes

Mataró veu fins a cinc intents de castells de gamma extra, quatre d'ells descarregats, en la millor exhibició castellera mai viscuda a la ciutat

La festa major de Les Santes de Mataró ha vist aquest diumenge fins a cinc intents de castells de gamma extra, quatre d'ells descarregats, en la millor exhibició castellera mai viscuda a la ciutat. Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, que coincidien per segon any consecutiu, han mantingut un pols de gran volada que ha acabat saldant-se amb amb el nou de vuit i el pilar emmanillat dels vilafranquins, i el dos emmanillat i el nou de vuit dels malves. Els Capgrossos han tornat a brillar a casa, consolidant l'ascens de les darreres setmanes i rubricat la primera tripleta vilafranquina de l'any.

Els Capgrossos es treuen els fantasmes de sobre

La jornada d'avui ha estat clau per la colla dels Capgrossos de Mataró. Després d'un inici d'any dubitatiu, s'han plantat a la plaça de Santa Anna per completar el quatre de nou amb folre amb solvència contrastada i encarar el primer tres de nou de l'any amb decisió. Han resolt el castell amb nervis evidents però l'han sabut executar amb correcció i han demostrat que la colla del Maresme ha tornat. Ja sense pressió, els Capgrossos han gaudit a tercera ronda descarregant el quatre de vuit amb el pilar i atacant l'espadat de set amb folre a la ronda de pilars.

Els verds es refan a Mataró

Després de coronar dos castells de gamma extra a Altafulla, els Castellers de Vilafranca necessitaven recuperar la moral completant una jornada de màxim nivell sense cap llenya. Han començat la seva actuació descarregant el tres de nou amb folre però de seguida s'ha torçat el dia en fer llenya del dos de nou amb folre i manilles al segon torn. Potser així la refeta ha tingut avui un valor extra. Els verds han descarregat el quatre de nou amb folre a la tercera ronda i han plantat cara a un nou de vuit que ha servit per revitalitzar la colla. Passades les tres de la tarda, els Castellers de Vilafranca han buscat la cirereta del pastís, tot descarregant el pilar de vuit amb folre i manilles.

Els Minyons consoliden un inici d'any històric

En la seva segona participació a la diada de Les Santes de Mataró, els Minyons de Terrassa han fet sonar la campanada en descarregar dos castells de gamma extra. Els malves han posat el seu granet de sorra a la millor exhibició de la festa major mataronina completant, d'entrada, el dos de nou amb folre i manilles a la primera ronda. Amb part de la feina ja feta, s'han decidit pel quatre de nou amb folre al segon torn i han deixat pel final un nou de vuit, que han descarregat tot i alguns canvis en el seu tronc. Els Minyons han volgut celebrar la diada com calia, amb el pilar de set amb folre, però l'espadat ha cedit després de l'aleta.