Societat 31/07/2012

Homs: "La impressió que tenim és que als usuaris dels serveis socials no els afectarà l'impagament"

El Govern demana als treballadors que no cobraran la nòmina que segueixin fent la seva feina igual que els funcionaris quan els van retallar el sou

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts després de la reunió del consell executiu que els usuaris dels serveis socials concertats no es veuran afectats per l'impagament de les transferències del juliol per part de la Generalitat: "La impressió que tenim és que als usuaris no els afectarà. L'impagament, el problema que té essencialment és que alguns treballadors d'aquestes empreses o entitats del tercer sector es podran trobar amb la nòmina afectada, però partint de la base que el servei es podrà donar en qualsevol moment".

Homs ha defensat que el Govern ha de prioritzar el pagament de venciments financers per davant d'aquests serveis socials concertats, com per exemple residències de gent gran o de discapacitats: "La llei obliga a atendre els pagaments de les operacions creditícies. També determina que siguin prioritàries les nòmines dels funcionaris públics. I a partir d'aquí, el que ve immediatament és atendre aquest tipus de pagaments. Això dóna a entendre les dificultats de tresoreria que travessem".

El portaveu del Govern ha responsabilitzat el govern espanyol d'aquests impagaments, i ha agraït els esforços de les empreses i entitats del tercer sector que gestionen serveis socials. Als treballadors d'aquest àmbit que deixaran de cobrar la nòmina d'aquest mes de juliol, Homs els ha demanat que segueixin fent la seva feina igual que ho van fer els funcionaris quan els van retallar el sou.

stats