Publicitat
Publicitat

SANITAT

L'Hospital del Mar perd el mugró d'una pacient

Els professionals li havien extirpat després de detectar que se li havia estès al pit dret un càncer de mama que anys enrere havia superat al pit esquerre. El centre ha acceptat la responsabilitat per aquests fets

L'Hospital del Mar de Barcelona ha perdut el mugró d'una pacient. A la dona li havien extirpat després que en una revisió se li detectessin símptomes que se li podria haver estès al pit dret un càncer de mama que va superar fa quatre anys al pit esquerre. En un comunicat, l'hospital ha lamentat i acceptat la responsabilitat per aquests fets, després que la pacient els ha revelat públicament a l'emissora RAC1, on ha anunciat que demandarà al centre hospitalari.

L'operació es va fer el passat 16 de juny, si bé, després de l'extracció, el mugró no va arribar al laboratori per ser analitzat, ja que es va perdre. En el seu comunicat, l'Hospital del Mar ha subratllat que en tenir coneixement d'aquest incident van iniciar una exhaustiva investigació, encara que no els ha estat possible recuperar el teixit extirpat a la dona. El centre hospitalari ha destacat que cada any processen més de 700.000 mostres de teixits, sang i fluids, i que aquesta és la primera ocasió en què pateixen un incident d'aquestes característiques.

L'Hospital del Mar ha assenyalat, a més, que tant la doctora de la pacient com el comitè de patologia mamària han estudiat el seu problema de salut en profunditat i que estan en condicions d'assegurar-li que a través d'una ressonància magnètica o d'una mamografia poden detectar de forma precoç qualsevol recaiguda del càncer que ja va patir. Per aquest motiu, des del centre mèdic han sostingut que si la pacient renova la seva confiança a l'Hospital del Mar es posen a la seva disposició "per garantir-li una atenció i seguiment precís al seu problema de salut, que li procuri seguretat i confort".

Paral·lelament, la direcció de l'Hospital del Mar ja ha donat instruccions als seus advocats perquè es posin en contacte amb la pacient per intentar reparar els danys ocasionats i evitar-li "complicacions de caràcter jurídic".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de