Societat 30/04/2012

Els hotelers de la Costa Daurada, preocupats per la retallada a l'Imserso

Creuen que hi ha prevista una disminució del 20% de la subvenció que rep l'Imserso a tot l'Estat, cosa que suposaria uns 20 milions menys de subvenció que l'any passat

Efe
2 min

SalouEls hotelers de la Costa Daurada han expressat la seva preocupació per la retallada de la subvenció a l'Imserso, que pot afectar la temporada turística, segons la presidenta de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Maria Eugènia Arbó.

Segons Arbó, amb vista al 2012, hi ha prevista una retallada del 20% de subvenció a tot l'Estat per a l'Imserso, fet que suposa uns 20 milions menys de subvenció que l'any passat.

"Aquests diners podria tenir un efecte negatiu sobre els establiments que tenen Imserso com en les poblacions que visiten" els jubilats, ha conclòs.

D'altra banda, i segons les dades referents a la demanda turística anual facilitades per l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics Costa Daurada, respecte a la procedència del turisme estatal, a causa de la crisi, molts visitants que abans marxaven a l'estranger ara es queden al país.

L'any 2011 el percentatge de turisme nacional va ser del 49,2%, mentre que el 2010 la xifra va ser lleugerament inferior, en aquest cas, del 44,5%.

El mercat nacional prové sobretot del País Basc, Aragó i Madrid i, pel que fa al mercat estranger, ha baixat, i això s'ha notat sobretot durant els mesos fluixos, de fora de temporada, com abril, maig i octubre, per la caiguda dels mercats francès, anglès, alemany, belga i holandès.

Els mercats francès, britànic i rus són els més importants durant tot l'any, segons l'Observatori, i la tendència per a aquest 2012 respecte al mercat estranger, "sent prudent", és que "el mercat belga, l'alemany i el francès s'estan mantenint, basant-nos en les vendes de mitjans i finals del mes de maig", ha afegit Arbó.

La mitjana de nits de pernoctació és d'11 a 15 per als mercats anglès i rus, i d'una setmana per als mercats belga, francès i holandès, mentre que per al nacional, la mitjana és de 3,5 nits, segons dades del 2011 aportades per l'Observatori.

stats