Societat 21/08/2012

L'exconseller Huguet creu que el model del patronat a les universitats "és insuficient"

El republicà valora positivament la proposta de l'executiu però creu que s'hauria de plantejar un "govern comú" interuniversitari

Marc Toro
1 min

PradaL'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa, el republicà Josep Huguet, ha valorat positivament el model de patronat plantejat pel Govern en el si de la reforma del model de governança de les universitats però ha opinat que, tal com està plantejada, "és insuficient". Huguet ha parlat de la necessitat d'implantar un "govern comú" de totes les universitats públiques catalanes, i no només crear els patronats a cada universitat. "Si no, cada rector tira per la seva banda i tothom replica", ha dit l'exconseller a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada (Conflent).

Huguet ha afirmat que "no hi ha una altra sortida per ser eficients i augmentar la massa crítica" i ha assegurat que, d'aquesta manera, també s'aconseguiria "guanyar governança" i "evitar duplicitats" en carreres i màsters, cosa que faria incrementar "l'excel·lència" de la universitat catalana.

Pel que fa a la possibilitat que els alumnes no puguin escollir els rectors dels centres –serien escollits pel patronat–, el republicà ha dit que "les universitats es deuen a la població" i que, per tant, "és lògic que el Parlament marqui les línies generals" del model universitari. Tot i això, Huguet ha demanat "no confondre això amb la intervenció partidista" i "cuidar molt com s'escullen els membres del Patronat", la meitat dels quals serien escollits per la cambra catalana.

stats