Publicitat
Publicitat

SALUT

El centre assegura que la mesura no està relacionada amb les retallades sanitàries

L'ICO avançarà l'alta de pacients amb càncer per evitar infeccions

L'Institut Català d'Oncologia (ICO) ha posat en marxa un programa de seguiment intensiu que permetrà avançar l'alta mèdica dels pacients amb càncer per evitar infeccions i llargs ingressos hospitalaris

L'ICO ha destacat avui que l'objectiu d'aquesta mesura és evitar que els pacients allarguin la seva estada a l'hospital i minimitzar els riscos d'infeccions i altres complicacions, i ha assegurat que no està relacionada amb les retallades sanitàries.

El programa es dirigeix fonamentalment als pacients que tenen limfomes agressius o leucèmia aguda i que reben tractament amb quimioteràpia.

Aquest tractament provoca aplàsies medul·lars prolongades, és a dir, es redueix el nombre de cèl·lules mare de la medul·la òssia encarregades de la producció de totes les cèl·lules de la sang.

Segons l'ICO, fins ara aquests pacients es quedaven ingressats durant el període de durada de l'aplàsia, però a partir d'ara reben l'alta mèdica i informació d'educació sanitària per poder ser a casa seva, a més de la possibilitat de trucar a la central de trucades ICO24hores si sorgeix algun problema.

El programa pretén reduir tant els ingressos hospitalaris com les infeccions associades a les estades prolongades a l'hospital.

Segons l'hospital, aquesta iniciativa beneficia els pacients del centre, ja que com que disminueix l'estada hospitalària augmenta la disponibilitat de llits per a l'ingrés hospitalari.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de