SOCIETAT
Societat 31/10/2011

Els vuit hospitals de l'ICS treballen com si fos festiu i reprogramen 800 visites externes

Totes les cites ajornades són del Vall d'Hebron, que també endarrereix 100 operacions quirúrgiques no urgents

Acn
1 min
Les consultes externes de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida funcionen al 50%, segons el centre

BarcelonaEls vuit hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) treballen aquest dilluns com si fos festiu, com a mesura de reducció de la despesa. En total s'han ajornat 800 visites externes no urgents, totes concentrades a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, que és l'únic que n'havia programat.

Aquest és el segon dia que molts d'ells redueixen l'activitat, després que l'ICS ordenés als gerents hospitalaris que es concentressin els festius del personal sanitari en cinc dies de baixa activitat fins a finals d'any.

La resta de dies s'agafaran al voltant del pont de la Constitució i entre Nadal i Cap d'Any, segons el centre. L'ICS calcula que la mesura permetrà estalviar un milió d'euros entre els cinc dies de reducció d'activitat.

Els hospitals afectats són el Trueta de Girona, l'Arnau de Vilanova de Lleida, el Joan XXIII de Tarragona, el Verge de la Cinta de Tortosa i el Vall d'Hebron, Bellvitge, Viladecans i Germans Trias i Pujol de l'àrea de Barcelona. Habitualment molts d'ells ja no programen pràcticament cap visita en dies de pont, però el Vall d'Hebron, que en un dia habitual té 3.000 visites externes, en tenia 800 de programades. Aquest dilluns les ha hagut d'ajornar pels propers dies i setmanes, segons han assegurat fonts de l'hospital.

A més, el centre, que habitualment fa unes 120 operacions quirúrgiques programades, a part de les urgents i inajornables, aquest dilluns n'ha fet una vintena i n'ha ajornat un centenar. Per la seva banda, el Germans Trias i Pujol de Badalona ha mantingut oberts un terç dels seus quiròfans per a les operacions d'urgència.

stats