Publicitat
Publicitat

ICV i ERC alerten que Eurovegas deixaria sense diners altres projectes

Els presidents dels grups municipals independentista i ecosocialista de Barcelona reiteren la seva oposició al projecte i demanen saber-ne els detalls

Els líders dels grups municipals d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, i Unitat per Barcelona-ERC, Jordi Portabella, han coincidit a assenyalar que si els bancs deixen a Las Vegas Sands el que demana per crear Eurovegas no podran deixar-ho a inversors que tenen altres projectes a Barcelona. En dues rodes de premsa, els presidents d'aquestes dues forces polítiques han reiterat la seva oposició a la idea d'instal·lar el macrocomplex d'oci al Baix Llobregat perquè no té encaix en el model de desenvolupament estratègic de l'àrea metropolitana de Barcelona.

L'ecosocialista Ricard Gomà ha rebutjat que pugui plantejar-se el crèdit de 4.000 milions de dòlars que busca Las Vegas Sands "per a una inversió d'economia de casino, de totxo, de joc, d'economia precària", ha dit, quan en aquests moments els bancs tenen "una política absolutament restrictiva al crèdit per a persones i pimes".

Gomà ha emplaçat l'alcalde de Barcelona i president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Xavier Trias (CiU), a "superar els seus dubtes i dir-li clarament a Sheldon Adelson, el magnat que impulsa el projecte, que el model de Barcelona és contradictori amb el model Eurovegas i que no volem Eurovegas al parc agrari del Baix Llobregat".

De la seva banda, l'independentista Jordi Portabella ha assenyalat que és "una vergonya" que no es coneguin encara ni el nombre d'hectàrees ni les condicions del projecte, només que l'empresa diu que posa 2.000 milions i necessita que algú en posi uns altres 4.000.

"Això significa la utilització d'uns diners que no s'utilitzen en altres llocs", ha assenyalat Portabella, que ha considerat que Eurovegas obligaria "a immobilitzar molt capital durant molt de temps", com ha succeït en la inversió que va crear la bombolla immobiliària. Ha assegurat que Barcelona lidera amb París i Viena la classificació de ciutats que acullen grans congressos i no necessita Eurovegas per atraure'ls, i que l'aposta de la ciutat i la seva àrea metropolitana ha de ser la reindustrialització.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de