Societat 10/01/2013

L'IDIBAPS obre un nou centre de recerca biomèdica amb finançament privat

Tindrà més de 5.000 metres quadrats de laboratoris i altres espais gràcies a una donació de 9 milions d'euros de la Fundació Privada CELLEX

Ara
2 min
Els consellers Ruiz i Mas-Colell, amb el president de la Fundació CELLEX, Pere Mir.

BarcelonaL'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) ha inaugurat aquest dijous el nou Centre de Recerca Biomèdica CELLEX, un espai de més de 5.000 metres quadrats a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, que s'ha fet realitat gràcies a una donació de més de 9 milions d'euros de la Fundació Privada CELLEX. El mateix IDIBAPS també hi ha aportat prop d'un milió d'euros de fons de la Generalitat i de l'Instituto de Salud Carlos III.

El centre, que funcionarà a ple rendiment a finals d'aquest mes de gener, acollirà 140 investigadors integrats en 23 equips de treball, els mateixos que ja treballaven en altres espais provisionals. Amb el trasllat a l'espai de la Universitat de Barcelona dins de l'Hospital Clínic, però, aquests investigadors podran treballar amb millor equipament i tindran la possibilitat de créixer en un futur.

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, ha defensat durant la presentació del centre que "es necessita una bona recerca per tenir una bona educació i també una bona assistència", i ha afegit que la societat s'ha d'implicar amb la recerca a través del mecenatge, sigui amb grans donacions o a petita escala. Tot i això, ha assegurat que no s'ha de renunciar al finançament de les institucions públiques.

A l'acte d'inauguració hi han assistit el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que han fet una visita a les instal·lacions acompanyats dels investigadors i del president de la Fundació Privada CELLEX, el doctor Pere Mir. Ruiz ha admès que, a pesar de la importància del mecenatge, "hi ha una responsabilitat pública en la recerca". Una responsabilitat que ha assegurat que el Govern exercirà, puntualitzant això sí que ho farà "amb els recursos de què disposi en cada moment".

stats