SALUT
Societat 24/12/2011

França presenta una denúncia pels implants mamaris defectuosos

La Seguretat Social francesa ha anunciat que presentarà una denúncia penal pels implants mamaris de la marca PIP, que les autoritats sanitàries han aconsellat retirar per considerar que tenen riscos per a la salut

Efe
1 min

BarcelonaEls responsables de la Seguretat Social francesa es consideren perjudicats per les pròtesis de la marca PIP, que es trenquen amb més facilitat i contenen silicona industrial. La sanitat pública francesa va subvencionar les implantacions en pacients afectades de càncer de mama.

Aquestes pròtesis no compleixen les condicions que requereix la Seguretat Social, raó per la qual França considera que hi va haver un "engany" per part de l'empresa que les va crear. El ministre francès de Salud, Xavier Bertrand, s'ha mostrat partidari que l'empresa "respongui dels seus actes". I se sospita que "el mòbil van ser els diners", va assenyalar el ministre a l'emissora Europe 1. Aquestes pròtesis eren molt més barates que unes de convencionals però les pacients no ho sabien.

Segons Bertrand, l'empresa PIP, creada el 1991 a la Costa Blava francesa per Jean-Claude Mas, va canviar la composició dels implants mamaris i va substituir la silicona mèdica per una altra d'industrial per estalviar costos i augmentar els beneficis.

La Interpol busca el fundador de PIP tot i que no per les pròtesis mamàries. Se'l busca per conduir begut, un delicte que presumptament va cometre a Costa Rica el passat mes de juny.

Ahir França va aconsellar a les 30.000 dones que porten implants PIP –unes 300.000 al món– que se'ls extreguin per raons preventives.

stats