Identifiquen material genètic que fa immortals els tumors cancerígens

Un equip de l'hospital Vall d'Hebron assenyala 28 cadenes de material genètic, anomenades microRNA, com a responsables d'impedir l'envelliment de les cèl·lules malignes per poder-les atacar amb noves teràpies 

El càncer que no es cura és resistent a causa de cadenes de material genètic que fa les cèl·lules malignes immortals. Són cèl·lules que no envelleixen i moren, com sí que fan les cèl·lules sanes. És atacant aquestes cadenes, anomenades microRNA, que es pot combatre el càncer amb més possibilitats d'èxit. I l'institut de recerca de l'hospital Vall d'Hebron ha identificat 28 d'aquestes microRNA, segons ha comunicat el centre aquest dimecres.

Un equip dirigit per la doctora Matilde Lleonart ha identificat aquestes 28 cadenes de material genètic capaces "d'escapar-se" del procés de senescència o envelliment i que fan immortals les cèl·lules malignes.

L'estudi de la doctora Lleonart incideix especialment en el comportament de les cèl·lules mare cancerígenes. "Evadeixen la senescència amb major efecte biològic que la resta de microRNA conegudes", assegura la directora de l'estudi. La doctora creu que "el bloqueig dels microRNA específics de les cèl·lules mare podria fer diana com a tractament antitumoral".