Salut
Societat 07/03/2011

Identifiquen pacients clau per avançar en el control natural de la sida

El grup de pacients seropositius controla la infecció sense medicació de la manera més eficaç detectada fins ara. A curt termini el descobriment servirà per estudiar les complicacions associades al virus

Efe
1 min

BarcelonaUn grup d'investigadors ha aconseguit identificar el perfil genètic d'un grup de pacients seropositius que controlen la infecció sense medicació de la manera més eficaç que s'ha trobat fins avui. Per tant, podrien tenir la clau del control natural de la sida.

L'equip d'investigadors, que ha presentat el seu descobriment al Congrés Internacional de Retrovirologia (CROI) de Boston, està dirigit per l'Institut Ragon de l'Hospital General de Massachussets, i ha comptat amb la participació dels especialistes de l'institut de recerca de la sida IrsiCaixa Javier Martínez-Picado i María José Buzón.

En concret, els investigadors han aconseguit seqüenciar 30.000 gens de 35 persones per analitzar per primera vegada les causes genètiques que permeten que alguns infectats pel VIH puguin controlar la infecció de manera natural, sense medicació, i no desenvolupar la sida.

A partir d'aquí, han pogut identificar un grup de pacients, que han anomenat "l'elit de l'elit", que no necessiten activar el seu sistema immunitari per controlar la infecció.

Segons els científics que han participat en l'estudi, publicat en el número de març de la revista Journal of Virology, aquest descobriment podrà servir a curt termini per avaluar la predisposició dels pacients seropositius a desenvolupar les complicacions associades amb el VIH que disminueixen la seva esperança de vida: riscos cardiovasculars, alteracions metabòliques, anormalitats nervioses i problemes hepàtics, renals i ossis.

stats