Societat 09/11/2011

Igualtat, un llarg camí per fer

Menys del 20% dels dirigents polítics mundials són dones, segons un estudi Internacional. A les empreses catalanes hi ha un 8% de directives, per un 92% d'homes

Lara Bonilla
1 min
Dones al govern La líder dels socialdemòcrates danesos, Helle Thorning-Schmidt, de 44 anys, es va convertir a l'octubre en la primera dona a ocupar el càrrec de primera ministra a Dinamarca. Se suma així a altres col·legues com Dilma Roussef, al Brasil, o Angela Merkel, a Alemanya.

BarcelonaMenys del 20% dels dirigents mundials són dones. Això conclou el Global Gender Gap 2011, un informe del Fòrum Econòmic Mundial que avalua la paritat de gènere per països. Els països nòrdics encapçalen el rànquing de la igualtat, mentre que l'Estat espanyol ocupa la posició número 12 i els països africans i sud-americans han registrat un retrocés.

A Catalunya, segons Montse Gatell, directora de l'Institut Català de les Dones, "en els càrrecs directius només trobem un 8% de dones. És escandalós". En general, però, es constata un avenç en matèries com l'accés a l'educació i la salut, però pel que fa a la participació política i a la presa de decisions en matèria econòmica, la dona continua anant per darrere de l'home.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA Premium.

stats