Acorralen i intimiden a quatre animalistes que volien gravar el primer bou embolat a Aldover

Les activistes asseguren que van ser agredides i assenyalades per megafonia, però els grups taurins ho neguen

Un grup de seguidors del bous van acorralar i intimidar a un grup de quatre activistes antitaurines a Aldover (Baix Ebre), impedint d'aquesta manera que poguessin gravar el primer bou embolat de la temporada. Les activistes de l'associació animalista Anima Naturalis denuncien que es van produir agressions, però el president de la Penya Taurina de la ciutat, Lluís Obiols, desmenteix aquesta acusació al diari ARA.

En un informe mèdic posterior als incidents al qual ha tingut accés l'ARA, es pot llegir com una de les activistes, Olga Roca, presentava esgarrapades als braços i a les mans, i tenia les cames inflades. Segons el metge, la causa en va ser una "agressió física amb força corporal".

En dos vídeos difosos per les animalistes, es veu com alguns assistents al bou embolat envolten a les persones que pretenien gravar l'espectacle. A més, la directora del grup animalista, Aida Gascón, assegura que van rebre puntades, cops i van ser trepitjades, a banda de ser víctimes de llançament d'objectes com gots o cadires (això no es veu en els vídeos). Per la seva banda, Lluís Obiols, manté que aquests fets no es van produir: "Si hi hagués hagut agressions hi hauria lesions".

Gascón explica que van escoltar crits de "us farem fora a puntades" i "mateu-les", i les van acorralar durant gairebé tres quarts d'hora.

L'organització no les va ajudar

Els animalistes afegeixen que president de l 'Associació de Comissions i Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre, Joaquim Martí, va alertar per megafonia de la seva presència durant la lectura del manifest i es va instar als assistents "a donar-los la benvinguda". El president de la Penya Taurina d'Aldover, Lluís Obiols, nega es fes cap referència a les activistes, sinó que només es va llegir el comunicat en defensa dels bous.

Una persona va assenyalar des de dalt d'una tanca a les membres d' Anima Naturalis, just abans de ser envoltades i intimidades. Des de l'associació animalista es defensen que l'home que els va assenyalar era un dels sis membres de l'organització dels bous, en base a la "samarreta identificativa" que portava, i lamenten que cap membre d'aquesta comissió es va apropar a impedir els incidents. Per la seva banda, Obiols desvincula l'home que assenyala les tres noies de l'organització: "Unes dues-centes persones anaven amb la samarreta de la penya".

No volien provocar

Gascón, assegura que diversos aficionats al bou embolat van impedir per la força l'enregistrament, cosa que fan "de manera habitual", asseguren. Explica que no anaven identificades com a animalistes, i que la seva missió no era fer cap denúncia pública ni provocar, sinó simplement "obtenir una gravació" de l'espectacle per denunciar suposades irregularitats.

Anima Naturalis avisa a l'Ajuntament sempre que vol dur a terme accions com aquestes. A més, Gascón assegura que havien avisat als Mossos d'Esquadra, però que no es van presentar. Conclou que la policia només va aparèixer quan van trucar al 112 mentre s'amagaven dins l'ambulància habilitada, i asseguren que les van haver d'escortar per poder fugir del poble.