SOCIETAT
Societat 03/05/2011

Els Mossos desarticulen un dels majors grups delinqüencials en robatori de coure

Hi ha 52 detinguts i s'han tallat quatre carrers. L'actuació dels Mossos continua oberta i s'espera la detenció d'una trentena de persones més

Marta Català
1 min
Cordó policial a la zona on s'està fent l'operació, al barri de Sant Martí / ACN

BarcelonaLa divisió d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra està duent a terme des de les 5.30 hores una important operació contra els lladres de coure al districte barceloní de Sant Martí. S'han produït diversos escorcolls i s'han requisat una vintena de vehicles a la zona. Segons fonts dels Mossos s'han fet 52 detencions.

L'intendent Ignasi Teixidó ha explicat que "s'espera la detenció d'unes trenta persones més" i que s'han requisat una vintena de cotxes que els suposats lladres utilitzaven per cometre els robatoris.

Els agents han hagut de tallar diversos carrers i fins i tot un helicòpter ha hagut de patrullar l'àrea per evitar qualsevol intent de fugida. Es tracta, doncs, d'una de les operacions més importants que s'han fet a Catalunya per lluitar contra el robatori de cables. La investigació, en la qual han participat 180 mossos, continua en marxa.

Segons Teixidó els lladres es movien per tota Catalunya sobretot pel Pirineu, Girona i Barcelona. A la pregunta de si amb la desarticulació d'aquesta important xarxa, s'acabarà amb els robatoris de coure, fonts dels Mossos han dit que "no, però sí que es tracta d'un dels grups més actius a Catalunya".

En el marc de la batuda també s'haurien trobat algunes plantes de marihuana en algun dels domicilis escorcollats. L'any passat es van produir 4.000 robatoris de coure a Catalunya.

La policia sospita que els detinguts funcionaven com una xarxa organitzada que no només robava el coure, sinó que després també el revenia. No es descarten noves detencions. També ha transcendit que la majoria de detinguts són de nacionalitat romanesa.

stats