Societat 17/05/2011

Impulsen una iniciativa ciutadana per aprovar el matrimoni gai a tota la UE

L'organitzador ha d'haver recollit, en un any, un milió de signatures de persones físiques o associacions d'almenys set països europeus. Actualment, aquesta mena d'enllaços matrimonials només són legals a Suècia, Espanya, Portugal, Bèlgica i Països Baixos

Efe
1 min

MàlagaEl Saló de Negocis i Turisme Gai ExpoGays ha presentat la primera iniciativa ciutadana per modificar la legislació comunitària i aconseguir que es legalitzi el matrimoni homosexual a tota la Unió Europea (UE). Per arribar al milió de signatures necessàries per poder instar el canvi legislatiu, el president d'ExpoGays, Javier Checa, ha presentat la pàgina web www.peticiongay.com, on tots els ciutadans que ho desitgin podran signar i donar suport a la causa.

"La UE no considera el matrimoni entre persones del mateix sexe com una llei fonamental, sinó que ho concep com una mica subsidiari", ha explicat Checa. Per l'abril del 2012, moment en el qual les peticions de la iniciativa ciutadana han de ser presentades davant el Parlament Europeu, Expogays ha d'haver recollit un mínim d'un milió de signatures de persones físiques o associacions d'almenys set països europeus. Fins al moment, Checa ha assegurat que ja compta amb el suport de persones o associacions d'Alemanya, Itàlia, Holanda, Noruega, Suècia i Anglaterra, i aviat espera que des de Portugal també s'involucrin en la causa.

La idea de presentar davant el Parlament Europeu aquesta iniciativa per legalitzar el matrimoni gai a tota la UE va sorgir, segons ha comentat Javier Checa, en veure les diferències legislatives que hi ha entre Espanya i França, el país de procedència del seu marit i en el qual no està legalitzat. En l'actualitat, l'enllaç matrimonial entre persones del mateix sexe tan sols està reconegut legalment a Suècia, Espanya, Portugal, Bèlgica i Països Baixos.

stats