Controlat un incendi forestal a Portbou que ha cremat 20 hectàrees

El foc, que s'ha declarat aquesta matinada de dilluns, ha obligat a tallar la carretera N-260, a Portbou, en els dos sentits de la marxa

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a les 06.40 hores un incendi forestal declarat a Portbou (Alt Empordà) aquesta matinada de dilluns. El foc ha afectat unes 20 hectàrees de vegetació a la zona del coll dels Belitres, segons els Bombers.

Els efectius desplaçats a la zona, 25 dotacions, continuen remullant la superfície afectada pel foc. Està previst que a primera hora del matí s’enlairi un helicòpter bombarder per inspeccionar tota la zona.

L’incendi, que s’ha declarat poc després de la una de la matinada, ha començat al nord de Portbou, per damunt del quilòmetre 2 de la N-260, i ha progressat acompanyat de tramuntana lleu. Primer, els efectius dels Bombers han prioritzat i controlat el flanc esquerre, que tenia més potencial. Després, les tasques d’extinció s’han concentrat a acabar de tancar el perímetre i controlar el flanc dret, que avançava en direcció a mar.

El foc ha obligat a tallar la carretera N-260, a Portbou, en els dos sentits de la marxa. A mig matí ha estat reoberta.