SOCIETAT
Societat 20/12/2010

Un pacient mor a l'Hospital del Mar per un incendi a l'habitació causat per una cigarreta

L'home, de 65 anys, patia tabaquisme crònic. El centre ha obert una investigació. El personal sanitari ha evacuat una desena de pacients

Acn
2 min

BarcelonaUn home ha mort aquest matí a l'Hospital del Mar de Barcelona a causa de l'incendi que s'ha declarat de matinada a l'habitació on estava ingressat. El centre ha obert una investigació. Tot apunta que el foc s'ha originat a causa d'una cigarreta que ha encès un malalt i que hauria cremat el matalàs i la roba del llit.

El pacient, de 65 anys, es trobava ingressat per una patologia vascular i una malaltia isquèmica molt greu que havia comportat múltiples intervencions quirúrgiques i l'amputació d'una cama. El pacient patia una insuficiència cardíaca important i tabaquisme crònic.

El pacient ha estat atès al servei d'urgències per inhalació de fum i cremades de segon i tercer grau. A les 7 del matí ha patit una aturada cardio-respiratòria que ha provocat la seva mort, segons ha informat l'Hospital del Mar en un comunicat.

Els Bombers de Barcelona han rebut l'avís a les 2.56 h. El cos d'extinció d'incendis barceloní hi ha desplaçat tres tancs, una autoescala, una ambulància i el vehicle del cap de guàrdia. Els equips de bombers han extingit ràpidament l'incendi i l'hospital s'ha fet càrrec de l'evacuació d'unes deu persones d'aquesta zona del centre hospitalari, desplaçant-les cap a una zona segura. Els Bombers de Barcelona han finalitzat la intervenció ventilant la zona.

Un ferit a Terrassa

D'altra banda, una persona ha resultat ferida lleu per inhalació de fum després que l'immoble en el qual residia hagi patit un incendi aquesta matinada a Terrassa. Els Bombers han rebut l'avís dels fets a les 6.09 h i s'han desplaçat fins al número 23 del carrer Col·legi. La víctima residia al tercer pis, i n'ha estat rescatada a través d'una finestra a la qual els Bombers han accedit mitjançant un vehicle escala. Nou dotacions han estat apagant les flames fins a les 6.50 h, moment en què s'ha donat el foc per controlat. Tot i això, a dos quarts de vuit del matí efectius del cos d'extinció d'incendis continuaven remullant i ventilant la zona.

L'estructura de l'edifici no ha patit danys segons les primeres inspeccions, i tampoc no ha calgut evacuar cap dels residents dels altres pisos de l'immoble.

stats