Barcelona reforça la seguretat de 21 passos de vianants de l'avinguda Meridiana

S'han pintat línies de pintura rugosa i s'han instal·lat fitons reflectants i pilones metàl·liques

L'Ajuntament de Barcelona ha reforçat la seguretat de 21 passos de vianants de l'Avinguda Meridiana. Aquests espais situats entre els dos sentits de la marxa "preocupen especialment" perquè allà els ciutadans estan rodejats per fluxos de trànsit i això els situa en una situació de més vulnerabilitat, ha subratllat el tinent d'alcalde Joaquim Forn. Per protegir-los, s'han pintat línies de pintura rugosa i s'han instal·lat fitons flexibles i reflectants i pilones metàl·liques. Els 1.500 atropellaments que van produir-se a la capital catalana el 2013 van provocar 10 morts i més de 200 ferits greus. Per la Meridiana, una artèria bàsica pel trànsit de la ciutat, circulen més de 80.000 cotxes diàriament.

L'Ajuntament ha instal·lat diversos elements de senyalització i abalisament per incrementar la protecció de les voreres-refugi situades a la zona central de la calçada. Aquestes mesures són pintura rugosa, fitons flexibles i reflectants i pilones metàl·liques.

A l'Avinguda Meridiana també s'han pres altres decisions per reduir la sinsitralitat com ara programacions semafòriques menys correlatives que poden convidar alguns conductors a córrer en excés, instal·lar un radar i posar més controls policials de la Guàrdia Urbana.

El primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, ha assegurat que dins tant vianants, com motoristes i ciclistes, formen part de les prioritats en les polítiques de mobilitat segura. En el cas del primer grup, el consistori duu a terme una revisió dels 15.148 passos de zebra de la ciutat. Pel què fa a les motocicletes, Forn espera poder presentar en poques setmanes un pla de xoc per reduir l'accidentalitat d'aquests vehicles a les vies urbanes.

Més seguretat a la Meridiana

L'Avinguda Meridiana és una de les vies principals d'entrada a la ciutat per on cada dia hi passen una mitjana de 42 mil vehicles per cada sentit."Preocupen especialment" aquestes voreres-refugi situades a la zona central de la calçada, ha explicat Forn, i per això s'han millorat la senyalització i l'abalisament per alertar els conductors i protegir els ciutadans que van a peu. Les obres han costat 35.000 euros.

Augmentar la protecció als vianants

L'any passat a Barcelona van haver-hi 1.500 atropellaments de vinants on es van produir 10 vianants morts, 200 ferits greus i més de 800 ferits lleus.