Publicitat
Publicitat

Indemnització de 86.300 euros per la mort d'una dona per l'amiant de la roba de treball del marit

L'home va treballar a l'empresa Rocalla de Castelldefels

Uralita haurà d'indemnitzar amb 86.273 euros la família d'una dona que va morir el 2011 per un mesioteloma metastàsic provocat per la inhalació de fibres d'amiant de la roba del seu marit, extreballador de l'empresa Rocalla de Castelldefels, segons la sentència feta pública aquest dimecres pel Col·lectiu Ronda. La sentència considera que l'empresa -que va ser absorbida per Uralita- va incomplir l'obligació de "fer-se càrrec de la neteja de la roba de treball susceptible d'haver quedat impregnada de les mortíferes fibres d'amiant". En aquests moments, un jutjat de Madrid té en procés una denúncia contra Uralita per part de 43 persones afectades per l'amiant tot i no haver treballat mai a l'empresa.

La sentència considera que el demandant -que és el marit de la dona morta- havia de portar la roba de feina a casa davant "l'incompliment de Rocalla de l'obligació de fer-se càrrec de la neteja". El jutge considera que l'home, que va treballar a la fàbrica del 63 al 92, no sabia que estava posant en risc la vida de la seva dona i la dels seus fills.

Segons el Col·lectiu Ronda, aquesta resolució judicial posa de manifest que "la falta de mesures de seguretat i higiene de les instal·lacions on es manipulava amiant" és la causa de les nombroses morts i de les malalties que afecten extreballadors, famíliars i veïns pròxims a les fàbriques.

Denúncia de 43 afectats

El Jutjat de Primera Instància número 96 de Madrid està resolent en aquests moments una denúncia contra Uralita per part de 43 persones afectades amb diferents patologies provocades per l'amiant, tot i no haver treballat mai a la fàbrica. La demanda, interposada pel Col·lectiu Ronda, reclama indemnitzacions perquè entén que l'empresa és la responsable de les patologies

El Col·lectiu Ronda recorda que des de l'any 2001 s'han detectat més de 900 casos de víctimes de malalties relacionades amb l'amiant a Cerdanyola del Vallès i els municipis del voltant. La fàbrica Uralita estava ubicada a Cerdanyola.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de