Societat 04/06/2011

Els Indignats acorden acampar davant del Parlament el dia 14 de juny per protestar pels pressupostos de la Generalitat

El dia 19 també han convocat una manifestació internacional a les places de tot el món sota el lema "ni amb tota la policia aturaran la rebel·lia"

Agències
2 min

BarcelonaL'assemblea d'indignat de tot Catalunya, en la qual han participat aquest migdia més de 200 persones, ha acordat acampar davant del Parlament la nit del dia 14 de juny amb l'objectiu de mostrar l'endemà la seva disconformitat amb els pressupostos de la Generalitat.

En l'assemblea, un dels participants ha arribat a asseverar que es tracta de "bloquejar" la cambra catalana pel debat en plenari que es durà a terme sobre els comptes d'aquest any.

Una altra de les accions que volen fer els acampats és protestar davant dels ajuntaments el dia 11 de juny, quan es constitueixin, perquè "ells no són els que tenen el poder real", en referència a futurs alcaldes i regidors, segons un dels "indignats" que ha intervingut en l'acte d'avui, celebrat durant més d'hora i mitja a ple sol al centre de la plaça de Catalunya.

A més, per al pròxim 19 de juny s'ha convocat una manifestació internacional d'indignats, a les places de tot el món, sota el lema "ni amb tota la policia aturaran la rebel·lia".

Els membres de la comarca del Maresme presents a l'assemblea, de la seva banda, han proposat que s'organitzi una "marxa de la sal", emulant la que va fer Gandhi al segle passat, entre Girona i Barcelona, els dos dies anteriors a la gran manifestació que se celebrarà a la ciutat comtal el dia 19 de juny.

La idea és sortir de Girona el dia 17 i anar caminant fins a Mataró, on els participants dormirien, i l'endemà recórrer la distància que hi ha entre Mataró i Badalona, on es tornaria a pernoctar.

El trajecte entre Badalona i Barcelona es faria el dia 19, just per poder ser al centre de la ciutat al migdia, poc abans que s'iniciï la marxa entre la plaça de Catalunya i el Parlament.

D'una altra banda, els representants de les comarques del Pirineu que han participat a l'assemblea han cridat els "indignats" a acudir el pròxim 17 de juny a les 18.00 hores a una concentració davant de la seu de la trobada d'empresaris de l'Alt Pirineu que tindrà lloc a la Seu d'Urgell (Alt Urgell).

A la reunió, ha explicat un portaveu dels "indignats" del Pirineu, hi assistiran polítics, com el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, i nombrosos empresaris, entre ells el president de Vueling, Josep Piqué, i el del Futbol Club Barcelona, Sandro Rossell.

Durant l'assemblea també s'ha plantejat la qüestió sobre la comunicació dels "indignats" a través d'internet i s'ha apuntat que l'òptim seria que hi hagués una major unificació de pàgines sobre l'acampada.

L'assemblea ha començat passades les dues del migdia, després que una dotzena de petites assemblees comarcals hagin debatut sobre diferents qüestions en diversos punts de la plaça de Catalunya, a partir de les 12.30 hores.

Els grups assemblearis procedien de comarques de tot Catalunya, com el Maresme, el Barcelonès, els Pirineus de Girona, els Pirineus de Lleida, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, Tarragonès-Penedès-Anoia i les Terres de l'Ebre.

stats