Indústria tranquil·litza els polítics ebrencs davant la crisi sísmica

El ministeri confirma que la plataforma Castor està aturada des del dia 16 i no podrà tornar a engegar sense plenes garanties de cap més incidència

El ministeri d'Indústria ha transmès un missatge de tranquil·litat als polítics ebrencs davant la crisi sísmica i els ha assegurat que la plataforma Castor no injecta gas des del passat 16 de setembre, una informació que fins ara no s'havia acabat de confirmar i havia generat certa desconfiança al territori. L'alcalde d'Alcanar, representants dels consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre han sortit satisfets de la reunió mantinguda aquest divendres al matí amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, que també els ha garantit que Indústria no permetrà a Castor tornar a l'activitat sense plenes garanties de cap més incidència. "De cara al futur, si no es garanteix al 100% que això no tornarà a succeir, difícilment aquesta planta podrà tornar a obrir, cosa que ens alegrarà", ha afirmat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en sortir de la reunió que ha tingut lloc a dos quarts de deu del matí a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona. "El govern espanyol està estudiant les causes i efectes de la injecció de gas en relació amb els fenòmens sísmics que patim", ha remarcat Pallarès.

Després de reunir-se aquest dijous a la tarda a Madrid amb el secretari d'Estat i Energia del ministeri d'Indústria, Alberto Nadal, el subdelegat ha volgut informar els polítics ebrencs traslladant-los, en un missatge de tranquil·litat, que la plataforma està parada des del dia 16, una dada força qüestionada davant la persistència de les sacsejades, les darreres, aquest mateix divendres al matí, una de les quals just mentre s'estava celebrant la reunió −sense que s'hagi apreciat a Tarragona ciutat.

"Teníem certa temença de la possible activitat a la plataforma, però ara tenim la certesa que ha parat", ha dit Pallarès. El conseller Francesc Homs presidirà aquest divendres a la tarda una reunió explicativa a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. I al municipi d'Alcanar es farà una assemblea popular per informar els veïns. El seu alcalde, Alfons Montserrat, agraeix a Indústria que se'ls mantingui informats tant del Castor com dels sismes, malgrat que encara no hi hagi una solució definitiva.

En paral·lel, la Plataforma Ciutadana de les Terres del Sénia ha convocat una manifestació diumenge a les Cases d'Alcanar. L'alcalde considera que el neguit entre la població ve més per la reiteració dels terratrèmols que no pas per la seva intensitat, i que si les sacsejades van a la baixa, el neguit també ho farà. "Entendre el perquè ens ajudarà a extreure conclusions i fer previsions", ha conclòs.

A la reunió d'aquest divendres a la Subdelegació, que ha durat mitja hora escassa, també hi han assistit Tomàs Castells, vicepresident del Consell del Baix Ebre; Ivan Romeu, membre del consell del Montsià; el diputat popular al Congrés Joan Bertomeu; Teresa Moya, assessora a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, i el responsable d'Indústria i Energia de la Subdelegació, Lluís Terradas.