Societat 22/03/2012

Inhibidors de cobertura per evitar que els alumnes es distreguin amb el mòbil, a les aules del futur

La fira Expodidàctica presenta propostes per transformar les classes: pupitres multitàctils i controls d'assistència electrònics, entre les principals novetats

Efe
2 min

BarcelonaEls alumnes del futur no podran saltar-se la prohibició de fer servir el mòbil a les aules si prosperen algunes de les propostes que es presenten a la fira Expodidàctica de Barcelona. Pupitres multitàctils, taules interactives, controladors d'assistència per captura facial o un inhibidor de cobertura.

En aquest saló, que se celebra fins demà a la Fira de Barcelona, amb més d'un centenar d'activitats, s'hi poden veure i provar les últimes novetats en recursos i tecnologies per a l'educació, a més d'intercanviar experiències entre docents, ha informat l'organització del certamen.

Expodidàctica pretén demostrar que, ben utilitzades, les noves tecnologies faciliten la docència, la motivació i la participació dels estudiants en les activitats, així com l'adquisició de competències bàsiques, encara que abans caldrà implicar el professorat en l'ús de les TIC en l'ensenyament.

Malgrat aquests avantatges, el món educatiu reconeix que el fàcil i ràpid accés a internet també pot suposar una distracció per a l'estudiant, la qual cosa pot suposar un risc per al bon funcionament de les classes.

Per això, una de les novetats que es presenten aquest any a Expodidàctica és un software que permet als professors controlar, des d'una sola pantalla, tot el que estan fent els alumnes amb els seus ordinadors, i assegurar-se que dediquen el temps a completar la tasca que se'ls assigna.

El sistema permet monitorar la pantalla de cada alumne, tancar aplicacions i controlar remotament els equips per evitar usos o llocs web no desitjats.

Una altra de les novetats que es presenten a la fira és un sistema que proporciona al docent el control de la cobertura telefònica sense fil, i amb només prémer un botó, es poden evitar interrupcions a causa dels sons i xiulets dels mòbils.

A Expodidàctica també es poden veure pissarres digitals interactives (PDI), pantalles que permeten projectar imatges, dades i textos, a través de la connexió a internet o d'un videoprojector, escriure sobre la seva superfície amb marcadors o llapis digitals i interactuar de forma tàctil amb els continguts.

El mobiliari de l'escola també s'adapta a les noves tecnologies, i en aquest sentit es presenten taquilles per recarregar els portàtils dels alumnes o pupitres amb ordinador.

La tecnologia proporciona també nous canals de comunicació i entorns virtuals per a treball col·laboratiu, com intranets o sistemes de 'cloud computing', perquè estudiants i professors puguin crear, treballar i compartir documents en el núvol d'internet.

stats