Societat 24/01/2012

Iniciativa ciutadana per intercanviar T-10 esgotades i aprofitar el temps de transbord

Els seus impulsors han posat el nom de T-11 a la campanya, perquè permet fer un viatge més sense cap cost amb cada targeta

Efe
2 min

BarcelonaLa Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha llançat una iniciativa ciutadana que proposa cedir a un altre usuari una T-10 ja esgotada perquè aquest aprofiti l'hora i quart de transbord i pugui estalviar el cost d'un viatge. La FAVB vol denunciar amb aquesta campanya, que ha denominat T-11, el que considera "una pujada abusiva del preu del transport públic per damunt del cost de vida en un moment de crisi", segons que ha declarat a Efe Joan Maria Soler, vocal de la junta de la federació.

La T-11 es lliuraria directament a un altre usuari o es col·locaria en llocs visibles de línies de transport diferents de la que ja s'hagi agafat, perquè els usuaris puguin localitzar-la i utilitzar durant l'hora i quart de transbord que permet el títol integrat. El sistema integrat de transport permet utilitzar durant una hora i quart fins a quatre mitjans de transport diferents amb un sol bitllet o viatge de la targeta.

"Nosaltres hem llançat la idea, però aquesta és una iniciativa que funciona sola. Cada persona pot fer-ho com vulgui", ha declarat Soler. A més de la T-11, la FAVB també promou la iniciativa T-20, que consisteix en un intercanvi de targetes entre usuaris que coincideixen regularment en el moment en què un abandona el transport públic i un altre es dirigeix a agafar-lo.

El que surt lliuraria al que arriba el seu bitllet acabat de marcar perquè pogués aprofitar l'hora i quart de transbord, mentre que el que arriba li lliuraria la seva T-10 perquè l'endemà es pogués repetir la mateixa situació. Amb aquesta mesura s'estalviaria un 50% del cost actual del bitllet. Segons el vocal de la FAVB, la iniciativa ha tingut una "acollida extraordinària", amb 32.000 visites a la pàgina web que recull la proposta des de la seva posada en marxa diumenge passat, dia 22.

stats