Interior augmenta el seu pressupost en un 4,2% i obre les portes a contractar nous mossos i bombers

El conseller Espadaler prioritza les oposicions al cos d'emergències perquè cal "cobrir les jubilacions"

El pressupost del Departament d'Interior s'ha incrementat en un 4,2% en relació a l'any passat. Així, dels 1.209 milions d'euros de llavors s'arriba als 1.260 milions d'ara. El conseller Ramon Espadaler, que ha recordat que el 88,4% dels diners es destinen a pagar nòmines dels funcionaris, ha obert aquest 2015 les portes a convocar oposicions per noves places tant de Bombers de la Generalitat com de Mossos d'Esquadra, especialment per als primers perquè cal reposar les baixes generades per "jubilacions".

En aquest mateix cos, a partir de l'1 de gener també es començarà a pagar l'increment retributiu dels 312 bombers que passaran de l'escala bàsica a la condició de "primera". Això augmentarà la massa salarial de cada treballador en 3.775 euros i requereix una partida de 1.117.952 euros.

Espadaler ha destacat que l'increment als comptes del seu departament van en la línia de l'increment global dels pressupostos als de la Generalitat per al 2015, i ha deixat clar que les "retallades" dels últims anys han obligat a "afinar més en les prioritzacions del departament". En aquest sentit, ha deixat clar que les prioritats d'Interior continuen sent "prioritzar la seguretat de les persones i servidors públics i millorar les condicions de treball dels servidors públics".

Nous vehicles per als Mossos i 5.500 armilles interiors

El pressupost actual preveu renovar el parc mòbil dels Mossos d'Esquadra. S'incorporen un total de 1.214 vehicles nous -això representa el 40% del total-. Serà possible renovar 1.102 cotxes i la flota total es veurà ampliada en 112 unitats. L'antiguitat mitjana de les patrulles motoritzades baixa dels 4,3 anys a menys d'1 any.

El conseller Espadaler ha anunciat que se subministraran 5.500 armilles interiors de protecció individual, per un import d'adjudicació d'1,2 milions corresponents a la segona fase de l'adquisició de 13.500 armilles entre 2014-17. Una reclamació històrica del cos i, en especial, dels sindicats.

Arriben les noves jaquetes forestals

Els Bombers rebran finalment aquest estiu les 4.500 noves jaquetes forestals dissenyades especialment per als incendis d'estiu. també es compraran enguany 19 equips nous d'excarceració, els instruments que aquests professionals fan servir per rescatar persones atrapades als seus vehicles després d'un accident.

Més continguts de