Societat 12/01/2012

Rajoy relleva 10 dels 13 alts comandaments policials de Zapatero

Entre els nomenats aquest dijous hi ha Eugenio Pino, que serà el subdirector operatiu del cos, i Enrique Barón, que es farà càrrec de la Comissaria General d'Informació, de la qual depèn la lluita antiterrorista

Efe
2 min

MadridEl ministeri de l'Interior ha confirmat aquest dijous els nous nomenaments a la cúpula de la Policia Nacional, en què el comissari Eugenio Pino serà el subdirector operatiu del cos i Enrique Barón es farà càrrec de la Comissaria General d'Informació, de la qual depèn la lluita antiterrorista.

En un comunicat, Interior ha donat a conèixer la designació dels nous alts comandaments, després que el director general de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó, cessés ahir, dimecres, deu dels tretze alts càrrecs de la cúpula policial.

En la remodelació s'inclou també el nomenament del cap superior de policia del País Basc, Fernando Amo, en substitució d'Enrique Pàmies, un dels tres comandaments policials imputats pel cas Faisán, i la designació d'Alfons José Fernández Díez com a cap superior de policia de Madrid, després de la mort de Francisco Javier Redondo Zúñiga el 14 de desembre.

La primer dona

L'organigrama dissenyat pel departament que dirigeix el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, inclou també, com ja van avançar fonts policials, Enrique Rodríguez Ulla com a director general de la policia judicial i Pilar Allúe, la primera dona a dirigir una direcció superior de policia el 2007, com a comissària general de la policia científica.

A més, Florentino Villabona ha estat designat comissari general de seguretat ciutadana i Emilio Baos, comissari general d'estrangeria i fronteres.

El nou "número dos" de la Policia Nacional, el comissari Eugenio Pino, que substituirà Miguel Ángel Fernández-Chico –cessat ahir, dimecres, per Cosidó– ha ocupat diversos llocs en la seva dilatada carrera, entre ells el de cap de la unitat d'intervenció policial (UIP) fins al 2005.

Pino: experiència variada

En aquest temps va ser el responsable del dispositiu de seguretat dels carrers de Madrid durant el casament dels prínceps d'Astúries el maig de 2004.

El 2005, Pino va ser rellevat del lloc i va passar a la comissaria d'Osca, i més tard a la direcció adjunta operativa a Madrid, que ja ha ocupat fins a l'actualitat.

Barón, càrrecs previs també a Madrid

Per la seva banda, Enrique Barón va ser cap superior de policia de Madrid des de setembre de 2005 fins al 2008, quan va ser nomenat director general d'Interior de la Comunitat de Madrid.

El nou equip compta també amb el comissari José María Rodríguez Calderón al capdavant de la subdirecció general de gestió econòmica tècnica i documental i amb Antonio Rodríguez com a subdirector de personal.

La direcció de la unitat de documentació d'espanyols i arxiu recaurà en Pedro Polo, mentre que el nou cap de la divisió de formació serà Santiago Sánchez.

Només mantenen el seu lloc després de la remodelació els caps de divisió de personal, Gonzalo Rodríguez Casares, i el de gestió econòmica i tècnica, Ildefons Escala.

stats