Societat 24/05/2012

Interior estudia obrir webs de col·laboració ciutadana per identificar violadors i presos fugitius

La conselleria vol aplicar el sistema que ha utilitzat per localitzar els sospitosos de violència urbana en d'altres delictes

M.ortega
1 min

BarcelonaEl mateix dia que ha retirat la pàgina que demanava la col·laboració ciutadana per identificar sospitosos de violència urbana, la conselleria d'Interior s'ha reafirmat en aquest mètode i assegura que estudia aplicar-lo també en d'altres delictes. En concret, el conseller d'Interior, Felip Puig, estudia obrir pàgines web de col·laboració per identificar violadors o presos fugitius.

La conselleria, doncs, evidencia amb aquest anunci la seva satisfacció amb els resultats de la iniciativa pionera: la web antivàndals, que ha motivat moltes crítiques i que ha permès identificar 22 de les persones sospitoses d'estar implicades en els aldarulls del dia de la vaga general. Ara Puig té sobre la taula la possibilitat de treure més suc a aquest mètode aplicant-lo, també, per identificar violadors o presos que hagin fugit de la presó. Aquests són dos dels camps que s'estan analitzant, però la conselleria no tanca les portes a poder aplicar la web delatora també en d'altres tipologies de delicte.

stats