Seguretat viària
Societat 20/02/2011

Interior destinarà més esforços per prevenir accidents de trànsit entre la gent gran

Felip Puig vol reduir els accidents de trànsit per distraccions de conductors d'edat avançada. Interior prendrà mesures per conscienciar el col·lectiu dels riscos i precaucions al volant

Acn
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, avui a Montbrió del Camp

Montbrió del CampEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha lamentat que en els últims accidents mortals les víctimes han estat persones d'edat avançada a causa de distraccions. El departament ha detectat un augment significatiu d'aquests casos i el conseller ha assegurat que es 'destinaran esforços' per conscienciar aquest col·lectiu dels riscos de posar-se al volant perquè estiguin 'més preparats per conduir amb seguretat'. Malgrat això, Puig ha remarcat que el nombre d'accidents mortals en aquests primers mesos de 2011 és inferior al del mateix període de l'any passat i ha assegurat que seguiran treballant per fer arribar a tots els conductors 'un missatge de conducció responsable i de civisme'.

Felip Puig ha dit que caldrà explicar, sobretot a la gent d'edat avançada, 'que conduir genera unes condicions d'una certa complexitat i que cal estar molt atents'. El conseller d'Interior ha recordat que qualsevol 'mínima distracció' o l'incompliment d'alguna senyal de trànsit pot ser la causa d'un accident. Més enllà d'augmentar la presencia policial per fer prevenció, Felip Puig ha dit que caldrà extremar la crida a la precaució, a la responsabilitat i el civisme i fer que els diferents col·lectius de conductors estiguin 'més preparats per conduir en condicions de seguretat'.

Les xifres d'accidents mortals d'aquest 2011 estan sent més positives que les de l'any anterior i segons el conseller d'Interior, malgrat la pèrdua de vides en carretera dels últims caps de setmana, cal seguir perseverant i insistint 'en el missatge de conducció responsable'. Puig ha subratllat que la major part dels accidents mortals registrats s'han produït per distraccions o atropellaments. 'Tot i les prohibicions i les normes, el que cal és una atenció extrema al fenomen de conduir, que té un factor de risc i que exigeix que estiguem sempre molt exigents en nosaltres mateixos i siguem molt responsables del que vol dir portar un vehicle', ha dit.

De fet, en les últimes hores hi ha hagut a les carreteres catalanes dos accidents mortals amb resultat de tres persones grans que han mort, dos d'elles en un accident a Santa Maria de Palautordera, al Vallès Oriental, i un altra en un accident a Massanes, a la Selva.

El conseller d'Interior ha fet aquestes declaracions a Montbrió del Camp, al Baix Camp, on ha inaugurat la urbanització d'un carrer i la nova casa de Cultura de la població.

stats