SOCIETAT
Societat 06/05/2011

Interior obre expedient als organitzadors de la manifestació de l'1 de maig

El departament també es personarà com a acusació particular contra els autors dels aldarulls

Acn
1 min

BarcelonaEl departament d'Interior ha obert un expedient sancionador contra els organitzadors de la manifestació de l'1 de maig a la tarda, amb motiu del Dia del Treball, en què es van produir aldarulls i es van practicar 15 detencions. En paral·lel, des del departament també s'ha anunciat la voluntat de presentar-se com a acusació particular si s'instrueixen causes judicials contra els presumptes autors dels aldarulls i les destrosses que hi va haver en el marc d'aquella manifestació.

Pel que fa a l'expedient contra els organitzadors de la manifestació, des d'Interior s'ha informat que s'instrueix per no adoptar les mesures adients que evitessin els aldarulls. Un altre motiu que s'argumenta és no haver respectat les condicions fixades i saltar-se l'itinerari establert. Segons el departament d'Interior, els organitzadors de la concentració –les entitats IAC, COBAS, COS i Papers i Drets per a Tothom– poden fer front a multes d'entre 300 i 30.000 euros. Un cop s'ha notificat l'obertura de l'expedient als afectats, ara s'ha obert el termini d'al·legacions i la resta de tràmits preceptius fins que el departament el resolgui.



Acusació particular


D'altra banda, Interior es personarà com a acusació particular contra els presumptes autors dels aldarulls en la manifestació de Barcelona, que van motivar la detenció de quinze persones i la instrucció d'unes diligències policials que ja han estat trameses a l'autoritat judicial competent. Interior té la intenció de comparèixer en els procediments judicials que es derivin d'aquestes actuacions per tal d'exercir les accions legals oportunes per a la defensa dels interessos generals i els del cos de Mossos d'Esquadra. Als quinze detinguts se'ls imputen delictes de desordre públic i atemptat contra els agents de l'autoritat.

stats