Societat 10/01/2012

Interior vol sancionar amb 9.000 euros dos joves que van participar en la manifestació antifeixista de Salt

La protesta es va fer a l'agost sense autorització i s'havia organitzat per contrarestar una convocatòria de PxC que es va prohibir

Acn
2 min

BarcelonaDos dels joves que van participar en la manifestació antifeixista de Salt el passat 27 d'agost s'enfronten a multes de 4.500 euros cadascun. La marxa es va organitzar per contrarestar una convocatòria de Plataforma per Catalunya en contra de la construcció d'una mesquita al polígon de Torre Mirona. Ara bé, el Departament d'Interior va prohibir la protesta del partit xenòfob de Josep Anglada per considerar que podria provocar aldarulls, però els joves van fer, sense demanar autorització, la contramanifestació que tenien organitzada. Els Mossos d'Esquadra van deixar fer la protesta, però en van aixecar acta. La setmana passada, els dos joves, un noi i una noia, van rebre la notificació de la sanció.

El pròxim dijous està previst que les dues persones denunciades facin una roda de premsa per explicar els detalls del cas i com esperen fer front a la sanció que Interior els imposa per considerar-los organitzadors d'una manifestació que es va fer sense demanar les pertinents autoritzacions.

La manifestació antifeixista va recórrer els carrers de Salt el mateix dia que el partit de Josep Anglada havia organitzat una manifestació en contra de la construcció d'una mesquita que es projecta a la zona de Torre Mirona. El Departament d'Interior i també el de Justícia va prohibir la manifestació de Plataforma per Catalunya dies abans –per considerar que podia provocar aldarulls–, però els col·lectius antifeixistes i les assemblees d'indignats van mantenir la contramanifestació que havien preparat.

Uns 200 joves van participar en la protesta que es va desenvolupar de manera pacífica i no va provocar la intervenció dels Mossos d'Esquadra que, malgrat haver organitzat un ampli dispositiu, van deixar actuar els joves. Ara, però, mesos després, dos dels joves que van prendre partit en la protesta han rebut una multa per haver convocat una manifestació sense demanar autorització.

Per donar suport als dos joves sancionats, s'ha organitzat una manifestació el proper dissabte 21 de gener a les sis de la tarda a la plaça Catalunya de Girona.

stats