SOCIETAT
Societat 07/03/2012

Interior estudia prohibir que es pugui participar en manifestacions amb la cara tapada

La mesura es plantejarà en la nova llei d'ordenació de l'espai públic. Forma part de l'ofensiva del conseller d'Interior, Felip Puig, per lluitar contra "els professionals dels disturbis"

Efe
2 min

BarcelonaEl departament d'Interior planeja prohibir, en la nova llei d'ordenació de l'espai públic, que es pugui anar a manifestacions amb la cara tapada. És una de les mesures que prepara el Govern per lluitar contra els esvalotadors o "professionals dels disturbis". El conseller d'Interior, Felip Puig, va anunciar ahir que la nova llei d'ordenació de l'espai públic, que espera lliurar al Parlament abans del Cap d'Any, incorporarà mesures contra els "professionals dels disturbis", com va qualificar els esvalotadors, per poder ser més eficaços a l'hora d'impedir que actuïn impunement en manifestacions multitudinàries.

Segons han informat a Efe fonts de la conselleria, una de les mesures que s'està estudiant és prohibir que s'acudeixi a una manifestació amb la cara tapada, per així facilitar les tasques policials d'identificació. Amb aquesta mesura, que fa mesos que està sobre la taula a Interior, es facilitaria la labor de la nova unitat d'atestats i recollida de proves dels Mossos d'Esquadra, que el conseller Puig ha creat recentment per poder actuar contra els esvalotadors.

El conseller Puig ja va anunciar ahir que estan estudiant el "marge de maniobra" que tenen per poder fixar les "condicions de seguretat" en les manifestacions, ja que en alguns casos requeriran una modificació legislativa a escala espanyola, si bé no va concretar cap mesura. Segons les dades amb què treballa la policia catalana, a Catalunya hi ha un grup d'uns 300 esvalotadors que aprofiten les concentracions multitudinàries, ja siguin manifestacions o celebracions esportives, per infiltrar-se entre la massa i causar tota mena de destrosses.

De fet, la nova unitat d'atestats i recollida de proves ja va actuar durant el setge al Parlament del 15-J, cosa que va permetre identificar i detenir una vintena d''indignats'. Aquesta unitat especialitzada dels Mossos està analitzant ara les imatges gravades durant els incidents al centre de Barcelona ocorreguts després de la manifestació d'estudiants de dimecres passat, 29 de febrer, per identificar i detenir els autors de la crema de contenidors i els danys a una sucursal bancària.

stats