El ministeri d'Interior reconeix un "error de coordinació" en el dispositiu policial del 22-M

El ministre, Jorge Fernández Díaz, eximeix la Policia de la responsabilitat dels aldarulls de dissabte passat a Madrid

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha admès aquest dijous que es va produir un error operatiu en el dispositiu policial per les Marxes per la Dignitat de dissabte passat a Madrid. Fernández Díaz ha apuntat, però, que això no significa que els greus aldarulls es produïssin pels possibles errors del dispositiu. Pel ministre, els aldarulls estaven "perfectament planificats i programats".

Fernández Díaz ha fet aquestes manifestacions després de presidir la presa de possessió del general José Luis Arranz com a cap de la zona de Madrid. "No em vaig a precipitar, però sembla que sí que hi va haver algun error de coordinació en el dispositiu", ha dit el ministre, abans d'assegurar que la policia comptava amb informació que "l'entorn de les Marxes per la Dignitat, grups extremadament violents i radicals, pretenien aprofitar aquestes manifestacions per actuar amb especial violència".

Aquesta és la raó per la qual, segons el ministre, es va dissenyar el dispositiu més gran de la història de Madrid, perquè la informació disponible assegurava que també es produiria una actuació sense precedents des del punt de vista de la violència.

Fernández Díaz ha insistit que si bé "previsiblement" hi ha hagut errors, no s'ha de treure el "focus" del fet que grups formats per més centenars de radicals perfectament organitzats i planificats "tenien una clara intenció de fer mal a la Policia, així com a béns públics i privats".

Més continguts de