Intervenen 142 pells de fauna protegida en una parada dels Encants Vells

És la segona vegada en un any que el departament d'Agricultura intervé aquest tipus d'articles

Membres del Grup de Suport de Fauna i Flora de Barcelona del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han intervingut 142 pells de rèptils i mamífers al al Mercat Fira de Bellcaire de Barcelona -conegut com els Encants Vells-. Es tracta de material procedent de fauna exòtica regulada pel conveni de Washington que en controla la tinença, venda i comercialització a escala internacional. Aquesta és la segona vegada que els Agents Rurals intervenen pells d’espècies protegides en la mateixa parada.

L'actuació va ser fa unes setmanes en unes parades que tenien a la venda pells de diverses espècies animals. La inspecció ocular, conjuntament amb la inspecció tant de les parades com del magatzem, va permetre detectar un total de 142 pells pertanyents a espècies de fauna salvatge exòtica, totes de comerç regulat.

La persona responsable de la parada no va aportar cap document vàlid acreditatiu de la procedència legal dels animals, fet que va motivar la intervenció cautelar de les 142 pells.El total de pells intervingudes corresponen a un exemplar de còlob (primat africà), 121 pells de serps de diferents espècies, 3 pells de caiman, 14 pells d’iguana i 3 pells de tejú (gènere Tupinambis, llangardaix de l’Amèrica Central).

Es dóna la circumstància que el comís es va realitzar a una parada on ja es van intervenir pels mateixos fets més de 100 pells d’espècies protegides el mes de febrer de 2013. Els fets denunciats constitueixen una infracció administrativa de la Llei orgànica per a la repressió del contraban, per la qual cosa s’han derivat les actuacions al Servei de Contraban de la Duana de Barcelona, qui instruirà l’expedient sancionador corresponent.