SUCCESSOS
Societat 13/07/2011

Intervida presenta nova cúpula directiva i tanca una etapa marcada per un suposat cas de corrupció

L'ONG aposta per la transparència i per un programa adreçat al "Quart món" a Espanya

Marta Català
2 min

BARCELONALa Fundació Intervida ha presentat nova cúpula directiva i ha tancat així una etapa marcada per la intervenció judicial de fa quatre anys en què es van imputar molts directius per un suposat cas de corrupció que encara segueix a l'Audiència Nacional.

El nou director General, Marcel Abbad, ha volgut deixar clar que aquesta nova etapa estarà caracteritzada per "la transparència" i que totes les novetats sobre el procés judicial: "les penjarem al web d'intervida".

Quatre anys després de la intervenció judicial, la fundació ha decidit obrir una "nova etapa" amb la presentació d'un nou programa dedicat al quart món i amb el nomenament de Marcel Abbad com a director general i un nou comitè de direcció.

L'11 de juliol del 2007 la policia judicial va entrar a la seu d'Intervida de Barcelona per a registrar les seves comptes. En pocs dies més de 90.000 socis es van donar de baixa, gairebé un terç dels donants. El jutge Garzón va interrogar als acusats sobre els 60 milions d'euros que van ser desviats. A dia d'avui el procés segueix en tràmit a l'Audiència Nacional.

"Quart món" és el nom del nou programa que ha presentat la fundació i que està totalment lligat a l'impacte de la situació econòmica actual en els nens i adolescents. "Intervida no pot obviar la situació de precarietat i vulnerabilitat en què es troben els col·lectius infantils al nostre país", ha declarat la fundació.

El fracàs escolar, el consum de substàncies addictives, la delinqüència, els maltractaments o la pobresa seran alguns dels aspectes que es tractaran en el programa. El programa comptarà amb la participació de diferents entitats que actuaran conjuntament amb la fundació.

Els objectius principals del programa són reduir els nivells d'exclusió social entre adolescents que viuen a l'Estat, promoure el seu benestar social, inclusió i participació, i fomentar el debat crític sobre les causes de l'exclusió social dels nens espanyols. Abad ha declarat que el cost d'aquest nou programa durant el primer any serà d'uns tres milions d'euros en el conjunt de l'Estat.

Com a dades rellevants, la fundació ha detallat que el 24,5% dels espanyols menors de 16 anys viuen en cases on els seus ingressos estan per sota del llindar de la pobresa i el 31,2% dels joves menors de 24 no acaba l'ensenyança obligatòria, segons diu l'ACN.

stats