Investiguen la mort del notari de Cambrils acusat d'estafar milions d'euros als seus clients

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències per esclarir els fets, que apunten a un suïcidi

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort del notari de Cambrils a qui acusaven d'una presumpta estafa milionària als seus clients. El cos de l'home ha aparegut aquest dimecres en una zona boscosa propera a la platja del Torn de l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp).

Un veí de la zona ha donat l’avís als serveis d’emergència cap a dos quarts de deu del matí. Tots els indicis apunten a un suïcidi, però la investigació haurà de determinar les circumstàncies exactes de la mort.

El notari estava sent investigat per una presumpta estafa a desenes de clients. Els mossos sospitaven que l’home s’hauria apropiat dels aprovisionaments de fons que es destinen a pagar els impostos derivats d’operacions de compravenda d’immobles, herències o inscripcions registrals, i els hauria destinat a cobrir despeses personals. La quantitat presumptament estafada podria superar els dos milions d'euros.

Segons han apuntat a l’ACN fonts properes a la investigació, els Mossos d’Esquadra tenen comptabilitzades un total de 26 denúncies de ciutadans espanyols, però se sospita que els afectats podrien ser molts més, ja que alguns són estrangers i no haurien rebut notificacions per part de l’Agència Tributària.

El Col·legi de Notaris de Catalunya va obrir una informació reservada i la va adreçar a la Fiscalia i a la Direcció General dels Registres Notarials “amb la voluntat d’actuar en defensa dels interessos dels ciutadans i de la disciplina notarial, i davant de possibles indicis d’una pràctica notarial irregular”.