Una prostituta mor assassinada a casa seva al Raval

El xicot de la víctima apunta a un suposat client i els Mossos investiguen l’entorn de la noia

Una veïna del carrer Riera Alta, al barri del Raval de Barcelona, va ser trobada morta ahir a la tarda a casa seva. Era d’origen asiàtic i exercia la prostitució a la zona. Tenia una ferida d’arma blanca al coll i tot apunta que el tall seria la causa de la mort. La dona, per tant, hauria sigut assassinada. Els Mossos d’Esquadra van obrir immediatament una investigació per homicidi, però encara no hi ha prou dades per saber de quin tipus de crim es tractaria, ni per determinar-ne l’autor i el mòbil que l’hauria mogut a cometre l’assassinat de la noia.

El que explica la parella
Com es fa en tots els casos d’homicidi, l’entorn de la víctima serà el primer que s’investigarà. En aquest cas, això pot significar dues línies d’investigació: en l’entorn estrictament personal i en el professional.

D’entrada, qui va avisar del crim va ser un home que es va presentar com la parella de la víctima. Va alertar la policia dels fets poc després de les tres de la tarda.

Quan els agents van arribar al pis de la noia, on hi havia el cadàver, i van veure els signes evidents de violència que hi havia sobre el cos de la víctima, l’home els va explicar la seva versió dels fets.

Va assegurar-los que havia vist la seva xicota el dia abans i que ella havia quedat amb un client amb qui tenia contacte esporàdicament però que, en tot cas, no era la primera vegada que el veia. Fins i tot va arribar a dir-los que aquest suposat client era de nacionalitat italiana.

Independentment d’aquest relat i de la credibilitat que els investigadors hi donin -depenent també d’altres pistes i dades que puguin avalar o desmentir aquesta història-, els Mossos no descarten cap hipòtesi i no deixaran cap possibilitat per explorar. S’investigaran, per tant, els clients de la víctima que es puguin identificar, però també el xicot de la noia i altres persones del seu entorn personal i professional.

Crim masclista?
Caldrà, per tant, saber qui és el presumpte autor de l’assassinat per determinar si es pot comptabilitzar entre els crims d’aquest any de violència de gènere o masclista, que segons la llei inclouen només els comesos per la parella.

Aquest 2017 fins a vuit dones han estat assassinades per violència masclista a Catalunya. Només dues havien denunciat a la policia la seva situació. Els Mossos d’Esquadra han instruït fins a l’octubre un total de 10.968 denúncies per violència de gènere, un 3,5% més respecte al mateix període de l’any passat.