Investiguen el cas del nen a qui van lligar una brida al coll

Els pares de l'infant, de Porqueres, van denunciar els fets davant dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra mantenen totes les hipòtesis obertes en el cas d’un nen d’11 anys de Porqueres (Pla de l’Estany) que va arribar a casa amb una brida lligada al coll. La policia està buscant l’autor o autors de la presumpta agressió però ahir no va detenir ni identificar ningú.

Els fets van passar dimecres a la tarda quan el noi va sortir de l’escola i va anar a jugar sol a bàsquet a la plaça 11 de Setembre del municipi. Segons va explicar ell mateix als Mossos més tard, tres joves l’haurien agredit posant-li una brida al coll. Llavors el menor, que viu a prop de la plaça, va anar corrents a casa seva. La seva mare li va tallar la brida i el nen es va desmaiar. La família el va portar a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on la mateixa tarda li van donar l’alta.

Segons els Mossos d’Esquadra, la brida estava cenyida al coll del nen però no posava en perill la seva vida ni li impedia la respiració, i creuen que podria haver-se desmaiat com a conseqüència dels nervis i l’angoixa. La família va interposar la denúncia dijous i la investigació està oberta. De fet, la policia no descarta cap hipòtesi i es mostra prudent, perquè el menor va canviar el seu relat amb el pas de les hores -la policia ho atribueix als nervis- i s’està intentant aclarir què va passar a la plaça perquè el noi acabés amb una brida lligada al coll.

L’alcalde de Porqueres, Francesc Castanyer, va indicar ahir que el nen “es recupera de l’ensurt” i va fer una crida a la calma i a no fer cas de la rumorologia. Va ressaltar que “es tracta d’un cas puntual” i va descartar la seva relació amb altres fets delictius de les últimes setmanes. L’Ajuntament va activar el protocol dels serveis socials i s’ha atès psicològicament el nen, la seva família i els seus companys de l’Escola l’Entorn. Segons Castanyer, s’ha recomanat a tothom que tracti l’alumne afectat amb normalitat quan torni al centre escolar dilluns.

Més continguts de