EL CATALÀ A L'ESCOLA
Societat 03/02/2014

Rigau coordinarà amb les escoles afectades el recurs contra la sentència del TSJC sobre el català a l'escola

La consellera d'Ensenyament i els directors dels cinc centres es reuniran aquesta setmana

Efe
2 min
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, durant la compareixença en què ha valorat la decisió del TSJC d'ordenar que el 25% de les classes siguin en castellà als grups on hi hagi pares que ho demanen / PERE VIRGILI

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquest dilluns al matí que es reunirà a la tarda amb els directors dels centres escolars afectats per les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a impartir un 25% de matèries en castellà si un alumne ho sol·licita per preparar conjuntament un recurs. Rigau ho ha dit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Segons han informat a Efe fonts del departament d'Ensenyament, els directors de les cinc escoles afectades han començat a ser convocats avui, però la reunió se celebrarà entre avui i els pròxims dies, quan es puguin quadrar les agendes de tots els implicats.

Els cinc casos que han portat el TSJC a establir aquest mínim del 25% d'hores lectives en castellà si un alumne ho demana es refereixen a les escoles Pia Sarrià-Calassanç, de Barcelona; Sant Bonaventura Franciscans, de Vilanova i la Geltrú (Garraf); Alba del Vallès, de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental); Mare de Déu del Roser, de Barcelona, i Escolapies Sant Josep de Calassanç, de Sabadell (Vallès Occidental).

En declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera ha afirmat que hauran d'"afinar molt bé" el recurs a la sentència del TSJC, que ha tornat a qualificar de "disgregador".

"Espanya ha deixat de ser un estat plurinacional i plurilingüístic i hem tornat a l''Espanya-nació' i a una 'Espanya és una llengua'", ha afirmat la consellera.

"Aquesta involució, per a nosaltres, que per a ells ja és recuperació, es veu reflectida a molts nivells", ha afegit Rigau.

La consellera ha assegurat que un 14% de les escoles ja imparteixen alguna assignatura en castellà per respondre a les necessitats concretes dels alumnes dels centres, i que només hi ha 24 casos pendents des del 2006 de famílies que han recorregut contra el model d'immersió en català.

stats