Societat 08/04/2013

Rigau diu que el conflicte de l'escola Can Montllor "no hauria d'haver sortit de Terrassa"

La consellera d'Ensenyament, que aquest diumenge va patir un 'escrache' per part dels pares de l'escola, admet a Catalunya Ràdio que "ha fallat la cadena de responsabilitats" i la gestió que ha fet l'Ajuntament de Terrassa en el tancament de l'escola

Ara
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, diu que la problemàtica pel tancament de l'escola Can Montllor "no" hauria d'haver sortit de Terrassa i admet que el que "ha fallat" és "la cadena de responsabilitats" i la gestió que n'ha fet l'Ajuntament de Terrassa. Rigau ho ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' l'endemà que un grup de pares i nens d'una escola de Terrassa que tancarà fessin un 'escrache' a la consellera d'Ensenyament davant la casa que té a Ribes de Freser. La titular d'Ensenyament ha fet una crida perquè les institucions i les persones que "tenim responsabilitats" analitzin com es pot "ajudar" que "la convivència sigui una realitat".

Aquest diumenge, una trentena de pares i nens de l'escola Can Montllor de Terrassa, un dels set centres que el Govern preveu tancar, van fer un 'escrache' a la consellera d'Ensenyament a la casa que té a Ribes de Freser. Els pares van deixar una carta a la bústia de Rigau, van penjar cartells i van explicar als veïns de la població que la consellera vol tancar l'escola, segons va comentar la presidenta de l'AMPA del centre, Patrícia López. La consellera ha admès que sabia que s'estaven organitzant a través d'internet per fer-li una "sorpresa", i que estava al corrent de la iniciativa "'escrache' Rigau".

La titular d'Ensenyament ha justificat la decisió de tancar l'escola Montllor de Terrassa per una qüestió "demogràfica", a causa de la davallada d'alumnes de P3 i l'increment dels de primària i secundària, i ha assegurat que tots els nens de l'escola estan "reubicats" als centres escollits pels pares en primera opció.

stats