COMENÇA EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE BERLÍN
Societat 10/02/2011

Isabel Coixet escolta el jutge Garzón

Xavi Serra
1 min

Barcelona.Isabel Coixet encapçala la representació espanyola a la Berlinale amb el seu documental sobre Baltasar Garzón, un film entrevista del qual no se sabia res fins que el festival en va fer pública la participació en la secció Berlinale Special.

Escuchando al juez Garzón està construït a partir d'una llarga entrevista entre Manuel Rivas i l'exjutge (a qui significativament Coixet denega el prefix en el títol escollit) que, després, la directora de Mi vida sin mí (2003) va deixar en poc més d'hora i mitja. L'entrevista aborda tots els temes polèmics de la vida i trajectòria laboral de Garzón i, per descomptat, els fets que van provocar la seva destitució.

Company de Coixet en les seves primeres pel·lícules, Lluís Miñarro últimament no para. A Berlín s'estrenarà Medianeras , una pel·lícula de l'argentí Gustavo Taretto amb l'actriu Pilar López de Ayala i producció de Miñarro, flamant guanyador del Ciutat de Barcelona.

La Berlinale també projectarà un parell de pel·lícules ja estrenades a Espanya: Amador , de Fernando León de Aranoa, i También la lluvia , d'Icíar Bollaín, que ja sabrà aleshores quants Goya s'ha emportat. Finalment, en la secció oficial (tot i que fora de competició) es podrà veure Unknown, la tercera cinta del català establert als Estats Units Jaume Collet-Serra, un thriller protagonitzat per Liam Neeson.

stats