CIUTATS
Societat 17/12/2010

Itziar González es va sentir "traïda" quan va saber que l'hotel era privat

L'exregidora de l'Ajuntament de Barcelona Itziar González ha declarat avui com a testimoni a través de videoconferència per les irregularitats urbanístiques a Ciutat Vella

Efe
2 min

BarcelonaItziar González ha assegurat avui que es va sentir "utilitzada i traïda" quan va saber que el projecte de l'hotel de luxe al costat del Palau de la Música era promogut per un particular i ha revelat que des del primer moment era contrària a aquesta operació.

González ha declarat avui com a testimoni per segona vegada, en aquesta ocasió per videoconferència, davant la jutge que investiga presumptes irregularitats urbanístiques en la construcció d'un hotel de luxe al costat del Palau de la Música, un cas pel qual estan imputats els exresponsables del Palau Fèlix Millet i Jordi Mollut, així com la cúpula d'Urbanisme del consistori barceloní.

Segons han informat fonts judicials, l'exregidora del districte de Ciutat Vella, que va dimitir l'abril de l'any passat, ha precisat per primera vegada que el seu cessament obeeix a les discrepàncies que va mantenir amb l'equip de govern per la seva oposició al projecte avortat de l'hotel de luxe, una operació que no era acceptada pels veïns.

Concretament, González ha afirmat que quan, a l'estiu de 2009, va saber que el projecte hoteler era promogut per un particular, l'hoteler Manuel Valderrama, es va sentir "utilitzada i traïda" i va demanar la seva revocació al tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García Bragado, també imputat en la causa.

Segons la testimoni, també es va dirigir sense èxit al llavors primer tinent d'alcalde, Carles Martí, perquè paralitzés el projecte hoteler i per carta, al mateix alcalde, Jordi Hereu.

L'exregidora, que en la seva anterior declaració va afirmar que s'havia sentit pressionada per l'ajuntament perquè no bloquegés el projecte de l'hotel, ha precisat avui que va mantenir fortes discrepàncies amb García Bragado pel projecte hoteler, que aquest defensava amb vehemència.

González ha aclarit que les seves diferències amb el tinent d'alcalde per l'hotel es van intensificar arran del referèndum en què els veïns es van manifestar en contra de l'hotel de luxe, ja que mentre ella era partidària que el projecte tornés al tràmit d'aprovació inicial per a retocar-lo, Bragado defensava que les modificacions s'incorporessin a l'aprovació provisional, de manera que es guanyava molt temps per tirar endavant l'operació.

L'exregidora ha reconegut que, des del principi, era contrària a la construcció de l'hotel de luxe, però que ho va assumir per lleialtat a l'equip de govern, encara que sense saber que el projecte seria promogut per un particular.

A preguntes de la defensa de García Bragado, la regidora ha afegit que no té elements per pensar que el tinent d'alcalde tingués algun interès particular en el projecte hoteler o que fos conscient que s'havia cedit a un promotor privat.

L'advocat de García Bragado s'ha oposat al fet que Itziar González, que està de viatge, declarés per videoconferència i ha demanat sense èxit a la jutgessa la suspensió de la prova testifical.

stats