Societat 05/06/2012

L'Estat preveu ingressar com a mínim entre 70 i 80 milions amb la nova regulació del joc per internet

Hisenda concedeix 277 llicències a 53 empreses

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministeri d'Hisenda preveu ingressar entre 70 i 80 milions en la "hipòtesi més conservadora" amb la nova regulació del joc 'online' que acaba d'entrar en funcionament. Segons han explicat aquest dimarts els seus responsables governamentals, les empreses que han legalitzat la seva situació i s'han acollit al procés administratiu que es va posar en marxa al novembre, estan sotmeses a un impost que oscil·la entre el 20% i el 25%. L'any passat, encara sense haver ordenat el sector, es van recaptar 60 milions. Per tant, el govern espanyol confia que amb la situació plenament regularitzada aquesta xifra augmenti. Segons els seus càlculs, el sector del joc 'online' a Espanya mourà aquest any entre 300 i 600 milions en total.

Hisenda ha concedit 277 llicències per operar per internet a 53 empreses. Es tracta de 98 llicències generals i 197 de singulars, dedicades a pòquer, bingo, ruleta, black jack, punt i banca, i apostes hípiques i esportives, entre d'altres. Les pàgines web que han rebut el vistiplau administratiu s'identifiquen amb un emblema de joc segur, que garanteix el compliment de la llei i una autoregulació, per exemple, per ajudar les persones que són addictes al joc a autoexcloure's i no poder accedir a aquest tipus de productes.

La nova normativa preveu sancions de fins a 50 milions per a les infraccions molt greus i el tancament de les pàgines que segueixin operant sense permís. Ara hi ha un període de 15 dies perquè els jugadors puguin retirar els seus fons de les pàgines que no hagin obtingut llicència. Si no ho fan, perdran aquests diners.

stats